• Over ons
  • Werkwijze
  • Aanmelden
  • Praktijkinformatie
  • Contact
  •  

     

Revalidatie na een Corona-infectie (COVID-19)

Een besmetting met het Coronavirus kan een grote impact hebben op uw dagelijks functioneren. Het virus kan voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten zorgen. Deze klachten kunnen optreden na een IC-opname, een ziekenhuisopname maar ook nadat u thuis bent hersteld van het virus.

Paramedische herstelzorg voor patiënten die ernstige klachten hebben ten gevolge van het Coronavirus, wordt tijdelijke toegelaten tot de basisverzekering. Deze paramedische herstelzorg bestaat maximaal uit 50 fysiotherapie behandelingen voor een maximale duur van 6 maanden.

Om recht te hebben op deze regeling is er een verwijzing nodig van een medisch specialist of huisarts. Daarnaast dient de patiënt toestemming te geven dat behandelgegevens gebruikt mogen worden voor wetenschappelijk onderzoek.

Voormalig Corona patiënten kunnen in meer of mindere mate last krijgen van restverschijnselen. De volgende restverschijnselen kunnen optreden:

· Kortademigheid of benauwdheid

· Spierzwakte

· Vermoeidheid

· Verlies van uithoudingsvermogen

· Balansproblemen

· Angst voor bewegen

· Concentratie- en/of geheugenproblemen

Onder begeleiding van onze fysiotherapeuten Sabine Hendriks, Beer Lammers en Amber Melis traint u in onze oefenzaal. Het is per individu verschillend hoe de restklachten zich uiten. De behandelingen richten zich op het verbeteren van uw conditie, u krijgt inzicht in het doseren van activiteiten en we leren u uw grenzen te bewaken waardoor u minder klachten ervaart.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen neem dan gerust contact op via ons mailadres fysiotherapie@mymedicalcentre.nl, onze praktijktelefoon op 030-6040665 of via onze My Medical-Whatsapp op 06-24846020.